Logo
 6942200085 6942200085
Αρχική Προσφορές Προφίλ Αποστολές Επικοινωνία

Βασιλικός Πολτός

Τι είναι ο  Βασιλικός Πολτός;

  Ο Βασιλικός Πολτός είναι κρεμώδης ουσία που εκκρίνεται από τους υποφαρυγγικούς αδένες των εργατριών μελισσών. Προορίζεται για τη διατροφή όλων των ατελών σταδίων της μέλισσας γι’ αυτό και ονομάζεται «γάλα των μελισσών».

  Η ονομασία «βασιλικός πολτός» (Β. Π.) προέρχεται από το ότι οι προνύμφες που προορίζονται να γίνουν βασίλισσες, καθώς επίσης και οι ενήλικες βασίλισσες, τρέφονται αποκλειστικά με μεγάλη ποσότητα από την τροφή αυτή. Στο βασιλικό πολτό βρίσκεται εκείνος ο καθοριστικός παράγοντας που μετατρέπει τη μέλισσα από εργάτρια σε βασίλισσα.

 

Επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.

  Έχει αποδειχτεί ότι είναι η πλουσιότερη υγιεινή τροφή της φύσης. Επιδρά θετικά στον μεταβολισμό, στην ανάπτυξη και τη μακροζωία. Ρυθμίζει και εξισορροπεί τις λειτουργίες του οργανισμού, οξυγονώνει τα κύτταρα και αυξάνει τη φυσική αντίσταση στις εξωτερικές προσβολές αλλά και στις εσωτερικές ανωμαλίες. Αυξάνει τις σωματικές και πνευματικές δυνάμεις, τονώνει τη μνήμη, την αντοχή, την γονιμότητα και τη σεξουαλική απόδοση.

  Οι κυριότερες ενδείξεις του βασιλικού πολτού είναι:  

Παιδιά 

·         με αναιμία  (αυξάνει και σταθεροποιεί τα ερυθρά αιμοσφαίρια σε αναιμικά παιδιά.)         

·         που παρουσιάζουν καθυστέρηση στην ανάπτυξη ( Ο Βασιλικός Πολτός βελτιώνει σημαντικά την όρεξη. Τα θετικά αποτελέσματα εμφανίζονται συνήθως 20 μέρες μετά την έναρξη της θεραπευτικής αγωγής. )      

·         στο λύκειο, για την προετοιμασία των εξετάσεων

·         κατά την ανάρρωση. (Ο Βασιλικός Πολτός  ενισχύει σημαντικά τη δυναμικότητα του οργανισμού και την αντοχή του στις αρρώστιες.)

   Ενήλικες

·         για την πρόληψη εποχιακών ιώσεων

·         κατά της κατάθλιψης, άγχους, στρες

·         κατά της ανικανότητας και της στειρότητας ·

·         Ο Βασιλικός Πολτός  περιέχει γενετήσιες ορμόνες (τεστοστερόλη, προγεστερόλη, οιστραδιόλη) σε συγκεντρώσεις που βοηθούν τους άνδρες να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους ζωή και να αυξήσουν τη μυϊκή τους δύναμη.

·         κατά της αθηροσκλήρωσης (έλεγχος των επιπέδων της χοληστερόλης)

·         κατά της κόπωσης

·         κατά της υπέρτασης

·         κατά του σακχαρώδη διαβήτη

·         προστατευτικός ο ρόλος του για το ήπαρ

·         ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος-αντιμικροβιακή δράση (κυρίως έναντι στρεπτόκοκκων, σταφυλόκοκκων και Ε.coli, bacilli coli)

·         κατά του πονοκεφάλου

·         κατά των ενδοκρινικών διαταραχών και των ορμονικών ανισορροπιών

·         μειώνει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου

·         μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης

·         κατά των καταγμάτων των οστών

·         κατά των φλεγμονών

·         μειώνει τα αρθριτικά προβλήματα

·         βελτιώνει το άσθμα

·         προσφέρει αναβολική υποστήριξη με αποτέλεσμα την αθλητική απόδοση (αυξημένη ενέργεια, αντοχή και φυσική δύναμη)

·         κατά των ελκών, εκζεμάτων

 

Στα γηρατειά

  Ο Βασιλικός Πολτός βοηθά το γηρασμένο και ταλαιπωρημένο οργανισμό.   

·  Η υψηλή περιεκτικότητα του Βασιλικού Πολτού  σε ακετυλοχολίνη (1,2 mg/gr Β. Π.) βοηθά ώστε να μειωθεί η πίεση του αίματος και θεραπεύει τη χρόνια δυσκοιλιότητα.

·          κατά της πνευματικής κατάρρευσης

·         κατά της ασθένειας του Alzheimer

·         κατά της ασθένειας του Parkinson

·         ευεργετικό σε περιπτώσεις μειωμένης μνήμης

  Στην Γυναίκα

  Στις γυναίκες συμβάλλει σημαντικά στη γαλακτοπαραγωγή μετά τη γέννα και στην αγγείωση του δέρματος δίνοντάς του έτσι λαμπερότητα και ομορφιά.

·         κατά των συμπτωμάτων που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση

·         τόνωση και ενδυνάμωση του δέρματος (λόγω του κολλαγόνου που περιέχει-μείωση ρυτίδων) και του τριχωτού της κεφαλής

·         διατήρηση ομορφιάς

·         κατά του υποσιτισμού και της νευρικής ανορεξίας

Χρήσεις και θεραπευτικές δράσεις

  Ο βασιλικός πολτός δεν είναι θαυματουργή πανάκεια. Το κλειδί για να καταλάβει κανείς πως είναι δυνατόν να δρα με φαινομενικά αντίθετους τρόπους (αφενός να βοηθά άτομα με αϋπνία και αφετέρου άτομα που υποφέρουν από κόπωση να μην αποκοιμούνται), είναι να τον θεωρήσει σαν έναν καταλύτη που προσφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό και με αυτόν τον τρόπο εξισορροπεί τη λειτουργία του και βελτιώνει το μεταβολισμό.

  Εκείνο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι το υγιές και ισορροπημένο ανθρώπινο σώμα είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική αυτό-θεραπευόμενη μονάδα. Τα προβλήματα αρχίζουν να εμφανίζονται όταν διαταραχθεί αυτή η χημική ισορροπία. Τα συμπτώματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με φάρμακα αλλά αυτό δεν εξαλείφει το αίτιο που το προκάλεσε. Μια φυσική θεραπεία είναι να επανέλθει το σώμα σε μια σωστή ισορροπία, χρησιμοποιώντας ένα διατροφικό συμπλήρωμα. Φυσικό συμπλήρωμα είναι ο βασιλικός πολτός.

  Δοσολογία:

  Η ημερήσια κατανάλωση βασιλικού πολτού, σύμφωνα με τη βιβλιογραφία ανέρχεται σε 180 μέχρι 200 χιλιοστά του γραμμαρίου, φθάνει το μισό και σε εξαιρετικές περιπτώσεις το ένα γραμμάριο.

  Για μικρά παιδιά η δόση δεν πρέπει να ξεπερνά το 1/10 του γραμμαρίου. Αλλά και τα άλλα προϊόντα της μέλισσας, όπως η πρόπολη, το κερί και το δηλητήριο χρησιμοποιούνται σε πολλές αρρώστιες.

 


Επιστροφή

Προτεινόμενο Προϊόν
Μελένια  Φιστίκι 210 γρ.
Μελένια Φιστίκι 210 γρ.
4,90
Δωρεάν αποστολή άνω των 50€

melisokiposaxiou@gmail.com  τηλ: 2391041635 κιν: 6942200085   Χάρτης
© Μελισσόκηπος Αξιού 2019 | web hosting and developing by Aspx.gr