ΔΩΡΕΑΝ με BOXNOW * για παραγγελίες άνω των 15 €
Κάρτες-visa-MasterCard, Apple Pay, Google Pay, IRIS, Viva Wallet
Πληρωμή για τηλ. παραγγελίες
VIVA: pay.vivawallet.com/melisokipos
Viva IBAN: GR9 5701 0000 0000 2669 8140 3321
ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΙΒΑΝ: GR12 0172 2180 0052 1809 8887 885
Μέλι Ανθέων 950 γρ
πηγή υγείας και ομορφιάς.
Υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες μελιού: Το ανθόμελο που παράγεται από το νέκταρ των λουλουδιών και το μέλι των μελιττωμάτων που προέρχεται από εκκρίματα παρασίτων του πεύκου και του έλατου και άλλων δασικών φυτών, τα οποία οι μέλισσες μεταφέρουν απλά στην κυψέλη τους και τα αποθηκεύουν.
Το ανθόμελο, όταν έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, παίρνει την ονομασία του φυτού από το οποίο προέρχεται.
Έτσι έχουμε :
Μέλι θυμαρίσιο (καλοκαιρινό): Εξαιρετικά ευχάριστο στη γεύση με ανοιχτόχρωμη λαμπερή εμφάνιση. Κρυσταλλώνει σε 6 με 18 μήνες από την παραγωγή του.
Μέλι ανοιξιάτικο: από φασκομηλιά, λεβάντα, μαυρόφανα και άλλα αγριολούλουδα της Άνοιξης, αρωματικότατο και πολύ εύγεστο. Κρυσταλλώνει σε 2 με 3 μήνες από την παραγωγή του.
Μέλι ρεικίσιο (φθινοπωρινό): είναι σκοτεινόχρωμο, με υψηλή θρεπτική αξία. Κρυσταλλώνει σε 1 με 3 μήνες. Διατίθεται προ πάντων από τα καταστήματα υγιεινής διατροφής.
Μέλι της πορτοκαλιάς: έντονα ανοιχτόχρωμο με ευχάριστο άρωμα και γεύση. Κρυσταλλώνει σε 1 με 2 μήνες και γ ίνεται ασπρουδερό.
Μέλι ηλιάνθου: είναι ανοιχτόχρωμο. Κρυσταλλώνει σε 1 με 2 μήνες και γίνεται κιτρινωπό. Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ποιότητα της διατροφής μας.
Μέλι της καστανιάς: ανάμειξη μελιττώματος και νέκταρος. Πικρίζει ελάχιστα. Κρυσταλλώνει σε 1 με 2 χρόνια.
Μέλι βαμβακιού: ανοιχτόχρωμο που μετατρέπεται σε ασπρουδερό μετά την κρυστάλλωσή του. Κρυσταλλώνει σε 1 με 2 μήνες από την παραγωγή του.
Μέλι πολύκομβου: σκοτεινόχρωμο. Δεν αρέσει ιδιαίτερα, είναι πλούσιο σε ένζυμα.